Izaberi jezik:
Tema broja

DRŽAVNI KAPACITET I IZGRADNjA POLITIČKIH INSTITUCIJA

EVROPEIZACIJA, GLOBALIZACIJA I IDENTITET

SRBIJA I EVROPSKA UNIJA - KRIZE POSLE KRIZE

Finansijska i ekonomska kriza u svetu posledica je mnogo dubljih poremećaja i naznaka opasnijih trendova. Srbija je ušla u ekonomsku krizu mnogo pre izbijanja poslednje svetske finansijske krize. Zemlja će osećati dugotrajne posledice sopstvene krize zbog . . .

NACIONALNI IDENTITET U DOBA GLOBALIZACIJE

Kraj XX veka su obeležili mnogobrojni društveni procesi koji su oblikovali i koji će tek oblikovati, sliku sveta kakvu imamo danas. Globalizacija predstavlja takav jedan kompleksan proces koji je značajno izmenio sliku sveta u svim sferama društva: ekonomskoj, . . .

ČLANCI I STUDIJE

ETIČNOST DNEVNE ŠTAMPE U SRBIJI

Autor etiku novinarstva posmatra kao kompleksno područje koje pored novinarskih i uređivačkih poslova obuhvata i ostale učesnike u procesima javnog komuniciranja koji su u prilici da saopšte svoja mišljenja, ideje i programe kako bi uticali na druge. . . .

PRAVO, KULTURA I ETIKA

PRAVNA NAUKA U SRBIJI DANAS

U ovom članku, autor razmatra nekoliko pitanja o položaju i značaju pravne nauke u Srbiji, od kojih je osnovno pitanje: kakav je uticaj pravnika naučnika na političare donosioce odluke? Prak­tično, pitanje je koliko su političari u Srbiji spremni da . . .

PRIKAZI
periodika Srpska politička misao 2/2011

Prijavi se za newsletter

ç