Изабери језик:

Јован Пејин

  • Адреса: /
  • Email: /
  • Телефон: /
  • LinkedIn: /

Београд

периодика

ТИТОВШТИНА У ЈУГОСЛАВИЈИ

Приказ књиге: Миланов. Кајица, 2021. Титовштина у Југославији. (Прво издање: ,,Слога”, Перт, Аустралија 1952. Друго издање: Институт за привредне студије Београд. Прир. Борис Милосављевић). 350 стр.

периодика

СВЕТИ БОЈ ЗА ИСТИНУ

Савремени Хрвати, верници, одлазе на мисе у катедралу посвећену Богородици у Загребу, устројене на темељима задужбине мађарских краљева, Сент Иштвана и Сент Ладислава из 11. века. Верници и ходочасници долазе у катедралну задужбину Сент Иштвана и Сент Ладислава као у маузолеј контраверзног надбискупа, осуђеног ратног злочинца, потоњег кардинала др Алојзија Степинца. Циљ ходочасника је да приме од Степинчевих мошти светост.

периодика

КРУГ ОКО НАЈНОВИЈЕГ ЗАХТЕВА ДЗВХ ЗА МЕСТА У ВЛАДИ И СКУПШТИНИ СРБИЈЕ

Политички Београд и Србија изложени су вишедеценијским притисцима, тачније речено, споља великих сила и унутрашњим разних странака, странака националних мањина и невладиних организација. Уочи пута у Вашингтон водећих политичара земље ради разговора са највишим и најзначајнијим људима једне од водећих сила у свету о питању укључења НАТО „независног" протектората Косово успостављеног на окупираном делу Србије у економски развој и санирања штете изазване терористичком побуном Арбанаса у Покрајини Косово и Метохија, десило се преузимање власти у Бујановцу и Прешеву, након избора 2020, од представника само арбанашке националне мањине. Затим, Србија се суочила са захтевом Хрватске националне заједнице и Демократске заједнице Хрвата у Војводини да промене свој статус у покрајини и Републици уласком њихових чланова у владу и скупштину.

ç