Изабери језик:

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФАКУЛТЕТА ЗА ДИПЛОМАТИЈУ И БЕЗБЕДНОСТ

Дан Факултета за дипломатију и безбедност, Београд, a уједно и Дан српске дипломатије свечано је обележен 29. маја 2024. године у Амфитеатру Факултета за дипломатију и безбедност. 

Међу присутнима нашле су се бројне званице, представници највиших државних органа, амбасада, руководиоци и представници државних институција, професори факултета, дипломци и студенти.

Свечаности су испред Института за политичке студије, Београд, присуствовали др Зоран Милошевић, заменик директора ИПС, др Марија Ђорић, помоћник директора за научноистраживачки рад и мср Дајана Лазаревић.

Програм свечаности почео је интонирањем химне „Боже правде”, у извођењу хора Клуба студената технике, којим је дириговала гђа Наташа Лазић Живковић.

Присутнима се најпре обратио проф. др Радојица Лазић, декан Факултета за дипломатију и безбедност а потом и: гђа Марина Рагуш, потпредседница Народне скупштине и председница одбора за спољне послове; Њ.Е. г. Басел Салах, амбасадор Арапске Републике Египат у Србији; гђа Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије, Београд и мср Никола Петровић, студент ФДБ са највишим просеком на мастер студијама у школској 2022/2023. години. 

Проф. др Радојица Лазић, декан Факултета, истакао је значај образовања младих стручњака у области дипломатије и безбедности, аудио-визуелне уметности, примењеног софтверског инжењерства и информационих технологија, а потом похвалио рад наставно-научног кадра Факултета, часописа „Дипломатија и безбедност”, ненаставног особља и студената.

Овом приликом уручене су Плакете захвалности, Захвалнице институцијама са којима ФДБ сарађује, награде најбољим студентима и дипломе за завршетак студија. 

Захваљујемо се декану и запосленима Факултета за дипломатију и безбедност на срдачном дочеку и желимо им још успешнији рад у будућности.