Изабери језик:

ПРОМОЦИЈА ЗБОРНИКА: АРЧИБАЛД РАЈС: Живот, реч, наслеђе

У суботу, 28. октобра 2023. године на 66. Међународном београдском сајму књига, са почетком у 16.30 часова одржана је промоција новог тематског зборника: „АРЧИБАЛД РАЈС: Живот, реч, наслеђе”.

Млади истраживачи са Института за политичке студије Андријана Лазаревић и Душан Радујко, приређивачи Зборника, представили су Зборник а након тога су реч дали ауторима радова. 

Ставове грађанки и грађана Србије по питању Рајсових тврдњи, до којих су млади истраживачи дошли након спроведеног истраживања, изнела је Милица Топаловић а затим се на то надовезао и Стефан Радојковић, који је са историјског аспекта говорио о Рајсу и његовом делу.

Занимљивост везану за локацију куће Арчибалда Рајса, изнели су млади истраживачи који су се нашли у публици, Андреа Матијевић и Ненад Спасојевић, аутори једног од радова из Зборника.

На који се начин у медијском простору комуницира о Рудолфу Арчибалду Рајсу и одговоре на још многа питања, пронађите у јединственом Зборнику који превазилази површност и читаоцима нуди дубљи, научни приступ а ову занимљиву промоцију ускоро послушајте на каналу Института за политичке студије. 

До тада, специјалну епизоду емисије „Интервју” о Арчибалду Рајсу, коју су вредни млади истраживачи заједно са редакцијом Јутјуб канала Института за политичке студије припремили, послушајте ОВДЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Галерија