Изабери језик:

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПРОФ. ДР МИЛОМИРА СТЕПИЋА

У среду, 25. октобра 2023. године одржана је промоција књиге проф. др Миломира Степића, научног саветника у Институту за политичке студије, под називом: „Геополитички појмовник Балкана“ у пуној сали Борислав Пекић, на 66. Међународном београдском сајму књига.

Међу присутнима нашли су се представници највиших државних органа, научних институција и грађанство. 

Уводну реч дао је директор издавачке куће Catena mundi. Говорећи о поменутом делу, г-дин Бранимир Нешић истакао је да је књига надмашила сва очекивања.

Приручник је затим представио научни саветник у Институту за политичке студије, проф. др Љубиша Деспотовић, као рецензент, који је истакао да је писањем ове књиге направљен велики напредак у српској науци.

На самом крају промоције, обратио се аутор књиге, који се захвалио присутнима, издавачкој кући и рецензентима а затим истакао како верује да ће „Геополитички појмовник Балкана“ многима служити на даље. 

У данашње време сви појмови су релативизовани. Требало је бити прецизан и јасно одредити границе и дефинисати просторе и области, етничке групе, геополитички важне зоне и тачке, говорио је професор Степић. 

Аутору желимо много успеха са новом књигом, а за оне који желе да послушају промоцију ускоро снимак на Јутјуб каналу Института за политичке студије. 

 

Галерија