Izaberi jezik:

Predavanje: Dejvid Anger i Dejvid Elvud (Johns Hopkins SAIS)

Institut za političke studije vas sa zadovoljstvom poziva da 25. oktobra 2018. godine od 17 časova, na Fakultetu političkih nauka (Jove Ilića 165, Beograd), prisustvujete panelu o savremenim međunarodnim odnosima, na kome će govoriti Dejvid Anger i Dejvid Elvud, profesori Škole za napredne međunarodne studije Univerziteta Džons Hopkins u Bolonji, Italija.

Teme panela su sledeće:
- David C. Unger: ‘What Happened to America? A Foreigner's Guide to Donald Trump’
- David W. Ellwood: 'Brexit: Views Today from England, Scotland and Northern Ireland'

U okviru panela, profesori će ukratko predstaviti svoju matičnu ustanovu i upoznati prisutne sa nastavnim programima i mogućnostima za stipendiranje koje nudi Univerzitet Džons Hopkins. U tom smislu, posebno ohrabrujemo prisustvo studenata master studija, kao i završnih godina osnovnih studija sa fakulteta društvenih nauka u Republici Srbiji.
Događaj se odvija u sklopu aktivnosti kojima Institut za političke studije obeležava 50 godina rada i postojanja. Radni jezik panela je engleski. Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da svoje prisustvo potvrdite slanjem poruke na [email protected] do 23. oktobra 2018. godine.
Dajvid Anger je vanredni profesor američke spoljne politike na Univerzitetu Džons Hopkins u Bolonji. Takođe je istraživač saradnik na Školi za orijentalne i afričke studije Londonskog Univerziteta, jedan od urednika časopisa “Survival“ u izdanju Međunarodnog instituta za strateške studije iz Londona, i član Saveta za spoljne poslove. Bio je dugogodišnji spoljnopolitički urednik Njujork Tajmsa. Autor je velikog broja članaka, kao i monografije “The Emergency State: How to End America's Obsessive Quest for National Security and Reclaim our Democracy” (Penguin Press, 2012).
Dejvid Elvud je viši vanredni profesor evropskih i evroazijskih studija na Univerzitetu Džons Hopkins u Bolonji. Nekadašnji je profesor savremene međunarodne istorije na Bolonjskom univerzitetu, naučni saradnik Američkog instituta Rodermir na Oksfordskom Univerzitetu, i predsednik Međunarodnog udruženja za medije i istoriju 1999-2004. Autor je velikog broja članaka i nekoliko knjiga, među kojima je poslednja “The Shock of America: Europe and the Challenge of the Century” (Oxford University Press, 2012).

ç