Изабери језик:

Одржана научна конференција ,,Перспективе политичких наука у савременом друштву”

Научна конференција ,,Перспективе политичких наука у савременом друштву” у организацији Института за политичке студије одржана је 8. и 9. децембра у просторијама Института.

Конференција је отворена минутом ћутања у част недавно преминулог др Живојина Ђурића, научног саветника и директора Института за политичке студије, након чега се присутнима обратио проф. др Милан Јовановић са Факултета политичких наука.

На конференцији је учествовало 23 панелиста, а поред истраживача са Института за политичке студије учествовали су и истраживачи и асистенти са Факултета политичких наука, Факултета безбедности и Филозофског факултета Универзитета у Београду, као и са Института за филозофију и друштвену теорију, који су излагали у оквиру пет тематских панела:

1. Улога јавне управе и јавне администрације у Републици Србији у доступности података
2. Избори у Републици Србији 2022. године
3. Криза у Украјини и међународни односи у Европи
4. Савремени изазови и перспективе социјалног рада и социјалне политике у Републици Србији
5. Системске дефиниције прошлости и њихове последице по савремени политички живот

Испред Организационог одбора, присутнима се обратио и Ненад Спасојевић који је затворио конференцију подсећајући на велики допринос др Живојина Ђурића раду Института за политичке студије у целости и посебно овој конференцији, наглашавајући његову подршку младим истраживачима са Института. 

Конференцију ће пратити и зборник радова учесника који ће бити објављен током 2023. године.

Галерија