Изабери језик:

ИСТОРИЈА И КУЛТУРА ПАМЋЕЊА

У понедељак 20. маja 2024. године одржана је Међународна научна конференција „Историја и култура памћења”, у Институту за политичке студије, Београд. Поздравну реч упутили су др Марија Ђорић, помоћник директора за научноистраживачки рад, др Милена Пешић, један од приређивача Конференције и мср Дајана Лазаревић.

Током свечаног отварања Конференције представљена је монографија која је недавно изашла из штампе ПАД ПРАВОСЛАВНЕ ЕНГЛЕСКЕ: СА ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА НОРМАНСКО ОСВАЈАЊЕ (1043-1087) у издању Института за политичке студије, Београд. Ради се о првој монографији у Едицији Православље и геополитика (уредници др Зоран Милошевић и мср Дајана Лазаревић). Присутни су били у прилици да чују реч самог аутора Владимира Моса, након чега му је др Зоран Милошевић уручио Захвалницу за успешну сарадњу.  

Потом су реферате излагали: Брацо Ковачевић; Зоран Милошевић; Александар Митић; Митко Б. Панов; Игор Јанев; Антониј Миронович; Емил Миланов; Сања Шуљагић; Будимир Алексић; Марија Докић; Никола Перишић; Дајана Лазаревић.

Након излагања, учесници су уживали у коктелу и размени искустава. Као писани траг Конференције остаје, јединствени зборник радова HISTORY AND CULTURAL MEMORY, чији су приређивачи др Јован Јањић и др Милена Пешић.

Захваљујемо се учесницима Конференције на сарадњи и радујемо се новим сусретима. 

Галерија