Изабери језик:

ИПС МЕЂУ ИНСТИТУТИМА СА НАЈБОЉЕ УРЕЂЕНОМ Е-НАУКОМ

Библиотекари и НИО уредници института са најбоље уређеним порталом е-Наука, позвани су у Министарство науке, технолошког развоја и иновација у недељу, 17. марта. Повод је била студентска пракса на Катедри за библиотекарство и информатику, а изабрани библитекари су имали прилику да приме по студента на праксу, којег ће у наредне две недеље упознати са радом на институтским базама библиографских података (репозиторијум и е-Наука) и цитатним базама.

Окупљеним библиотекарима инстутута обратили су се: Ивана Бранковић, испред Министарства науке, технолошког развоја и иновација; проф. др Гордана Стокић, шеф Катедре за библиотекарство и информатику на Филолошком факултету у Београду, а потом и библиотекари др Јелена Бановић и Милица Шевкушић. Међу присутнима били су и Марија Величковић (НИТРА), проф. др Бојан Ђорђевић и доц. др Гордана Ђоковић.

Институт за политичке студије, Београд, има свој Репозиторијум са 1.500 референци у слободном приступу, као и е-Науку, са више од 2.600 верификованих референци. Запослени библиотекар мср Дајана Лазаревић од октобра 2022. године води обе базе података, а у протеклих годину дана објавила је неколико научних чланака на тему Библиотеке ИПС, истичући велику важност директора др Мише Стојадиновића и заменика директора др Зорана Милошевића, у оснивању Библиотеке и њеном руковођењу.

Радујемо се успеху Института за политичке студије у уређивању база библиографских података и доласку студената библиотекарства на праксу.