Изабери језик:

Conservatism and Capitalism – An Uneasy Dialogue? Нова књига у издању ИПС-а

Душан Достанћ и Александар Новаковић (приређивачи)

Да ли су слободно тржиште и конзервативни поглед на свет сагласне или потпуно непријатељске позиције? Да ли “невидљива рука тржишта” представља ексклузивно решење за већину проблема друштвене организације или мора постојати још нешто из конзервативног идеолошког наслеђа што би обуздало “тржишне девијације”? Како данас треба да делују конзервативци и либертаријанци имајући у виду хетерогена и понекад потпуно супротстављена разумевања њихових природа? Ова књига отвара таква питања и нуди читаоцу темељне одговоре из пера еминентних конзервативних и либертаријанских аутора.

У књизи се налазе радови интелектуалних представника конзервативне и либертаријанске филозофије који су се састали у Београду, 14 октобра 2021, усред ковид закључавања и отежаног путовања.

У живој дискусији, аутори су демонстрирали врлину дијалога, његову неопходност али и природност отворене конфронтације упркос свести да је вероватноћа изградње савезништва само једна удаљена илузија.

Аутори: Дејвид Енгелс, Фридрих Ромиг, Кристијан Цајц, Душан Достанић, Александар Новаковић, Золтан Пето, Арон Цопф и Марко Пејковић.

Књигу можете преузети ОВДЕ.