Izaberi jezik:
Tema broja

SRBIJA I IZBORI 2012. GODINE

LOKALNI IZBORI U SRBIJI 2012.

Predmet ovog rada je analiza lokalnih izbora u Srbiji 2012. Razmatraju se rezultati i posledice izbora, akteri u izbornom procese, kao i kampanja koje su prethodile lokalnim izborima. Premda u naučnim i stručnim polemikama preovlađuje mišljenje da su lokalni . . .

PREDSEDNIČKI IZBORI U SRBIJI 2012.

Rad u prvom delu jeste rezime političkog okvira koji je trasirao put glavnim političkim temama oko kojih su se lomi­la programsko-marketinška koplja istaknutih kandidata u (pred) izbornoj predsedničkoj kampanji. Drugi deo je posvećen analizi normativnog . . .

TEORIJSKI PRISTUP DRŽAVI I DEMOKRATIJI

DEMOKRATIJA I „VRLI NOVI SVET’’

Kraj XX i početak XXI veka je obeležen mnogobrojnim intervencijama koje su opravdavane na najrazličitije moguće načine, a isti ili slični događaji se nazivaju zločinima ili pravednom borbom u zavisnosti od toga koja strana ih je počinila. Ovaj rad . . .

EKONOMIJA PONIRANJA

Godine koje dolaze će biti veoma teške za stanovništvo u Srbiji zbog jako loše situacije u privredi i društvu. Tome do­prinosi pad industrijske proizvodnje, pad bruto domaćeg proizvoda, najveća inflacija u regionu, najveća nezaposlenost, najniže . . .

TRADICIJA I SAVREMENI DRUŠTVENI PROCESI
OGLEDI I STUDIJE

UTICAJ MASONA NA STVARANJE I POLITIKU SHS

Autor će u radu na osnovu relevantne arhivske građe i do­stupne literature da analizira razvoj slobodnog zidarstva među Srbima i Hrvatima do 1929. godine kao i međuodnos istog sa jačanjem srpsko-hrvatskih političkih veza. Posmatrati će se i pro­blematika . . .

periodika Srpska politička misao 4/2012

Prijavi se za newsletter

ç