Izaberi jezik:
Tema broja

EVROPSKI STANDARDI I SRPSKA TRANZICIJA

POLITIČKA TEORIJA, IZBORI I MEDIJI

NAČELO SVETOVNOSTI DRŽAVE U SRBIJI

Odnos između svetovnog i duhovnog, države i vere, je pitanje staro gotovo od kako je stvorena država kao najšira politička zajednica. Sasvim je jasno da je ovaj odnos menjao svoju sadržinu i suštinu to­kom različitih istorijskih epoha. Načelo svetovnosti . . .

PARLAMENTARNI I PREDSEDNIČKI IZBORI 2012.

U ovom radu autor analizira najvažnije rezultate parlamentarnih i predsednički izbora održanih 2012. kao i kampanju koja im je prethodila. Prema njegovom mišljenju najvažnije karakteristike održa­nih izbora su: 1. Ovi izbori su doveli do prve radikalne . . .

MEDIJSKE MANIPULACIJE I JAVNI POLITIČKI DISKURS

Medijske manipulacije, njihove tehnike i mehanizmi potencijalnog delovanja na medijsku publiku istražuju se u ovom radu kao neizbežni činioci konstituisanja javnih političkih diskursa. Najpre je dat sumarni prikaz „ideološkog rada medija“ kao svojevrsni . . .

VERA, NACIJA, GEOPOLITIKA
OGLEDI I STUDIJE

POJAM, CILJEVI I NAČELA EKOLOŠKOG PRAVA

Predmet proučavanja zaštite životne sredine predstavlja naučno složen i kompleksan proces, koji obuhvata sve društvene sfere. Pored ekologije koja se bavi proučavanjem odnosa između živih organizama i okoline, ekološki problemi su postali predmet . . .

OSVRTI I PRIKAZI

Prijavi se za newsletter

ç