Izaberi jezik:
Tema broja

IZ TRADICIJE, ISTORIJE, KULTURE

DEMOKRATSKI KAPACITETI SEOSKE SAMOUPRAVE

Osnovni cilj rada je da ukaže na činjenicu da je „tranzicija“ u Srbiji, umesto da ubrza, usporila i gotovo zaustavila razvoj seoskih područja, kao i ukupan razvoj zemlje. Zaključuje se: da je masovna inicijativa za rešavanje egzistencijalnih problema . . .

OGLEDI I STUDIJE

ETNIČKO NASILJE I IDENTITET

U ovom članku autor razmatra neposredan odnos između nasilja i identiteta u procesima etničke mobilizacije i sukoba. Uticaj etnički motivisanog nasilja na identitet, kao i identiteta na nasilje, je toliko jak da se može reći da su ova dva fenome­na . . .

AKTUELNO

EFEKTI CEFTE 2006. NA REGION ZAPADNOG BALKANA

CEFTA 2006. je doprinijela regionalnoj saradnji povećanjem atraktivnosti regiona za strana ulaganja, što je dovelo do bržeg povezivanja sa Evropskom unijom. Regionalna saradnja je eliminisala necarinske prepreke, dovela do reforme tehničkog zakonodavstva, . . .

HOMOSEKSUALIZAM I POPULARNA KULTURA

Autor polazi od konstatacije da je popularna kultura u poslednjih dvadesetak godina postala jedan od najvažnijih instrumenata za promociju homoseksualizma. Njena uloga je dvostruka: s jedne strane ona je najviše pomogla da se homoseksualne vrednosti i stilovi . . .

Prijavi se za newsletter

ç