Izaberi jezik:
Tema broja

KOSOVO I METOHIJA, PITANJE IDENTITETA I SRPSKOG NACIONALNOG INTERESA

PLATFORMA O KOSOVU I METOHIJI

Autoru članku najpre analizira predsednikovu Plat­formu, koja se zasniva na Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN, u kojima se KiM tretira kao sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije. U njoj se predsednik Nikolić prvenstveno bavi pitanjem Srba u Pokrajini; . . .

OGLED O ZASNIVANЈU SRPSKOG ETNIČKOG IDENTITETA

O procesu zasnivanja srpskog etničkog identiteta postoje različite teorije. Postoje određeni napo­ri naučnika sa različitih stanovišta da se izvrše preispitivanja i korekcije tih teorija i da se utvrde osnovne odrednice pravog srpskog etničkog iden­titeta. . . .

SRBIJA – PERSPEKTIVE RAZVOJA
OGLEDI I STUDIJE

MEDIJSKE MANIPULACIJE I JAVNI POLITIČKI DISKURSI

Medijske manipulacije, njihove tehnike i mehanizmi potencijalnog delovanja na medijsku publiku istražuju se u ovom radu kao neizbežni činioci konstituisanja javnih političkih diskursa. Najpre je dat sumarni prikaz „ideološkog rada medija“ kao svojevrsni . . .

RELIGIJA, IZBORNA PRAVA, RUSIJA U ŠTAMPI SRBIJE

ODGOVORNOST ZA KRŠENJE IZBORNIH PRAVA

U sistemu zaštite društvenih dobara i vrednosti u svakom društvu, pa tako i našem, po svom značaju se ističu izborna prava (aktivno i pasivno pravo), odnosno sloboda kandidovanja na izborima i zakonito sprovođenje izbora i objavljivanje njihovihrezultata. . . .

Prijavi se za newsletter

ç