Izaberi jezik:
Tema broja

RAZMEĐA EVROPSKE I AMERIČKE POLITIKE

TOTALITARNI POKRETI I IDEJE NA ISTOKU EVROPE

Reinkarnacija fašizma događa se u određenim delovima Evrope zbog potreba krupnog zapadnog kapitala da zauzimanjem „istočne evropske teritorije“ dođe do novih sirovina i jeftine radne snage. U tom smislu se od strane SAD i Evropske unije podržava . . .

TRADICIJA I ISKUŠENjA SAVREMENE SRBIJE

VREDNOVANJE NACIONALNE TRADICIJE

Očuvanje sopstvene kulturne tradicije jedan je od najvažnijih nacionalnih interesa. U tom procesu bitan činilac je njeno vrednovanje zasnovano na odgovarajućem obrascu koji bi sprečavao ekstreme u odnosu prema kulturnom nasleđu, odnosno njegovom radikalnom . . .

TITO I SRBI

Rad se bavi problemom uloge Josipa Broza Tita u sužavanju srpskog etničkog i teritorijalnog prostora u korist ostalih naroda Hrvata, Muslimana, Crnogoraca i Makedonaca. Tito je to radio pod maskom komunističke ideologije i stava o permanentnoj velikosrpskoj . . .

ANALIZA OSNOVNIH DIMENZIJA IMIDŽA SRBIJE

Danas postoje brojna mišljenja u literaturi koja smatraju da dobar imidž državi može da obezbedi bolju poziciju u međunarodnim političkim i ekonomskim odnosima. Polazeći od tih mišljenja, kroz sagledavanje shvatanja i definicija imidža države i njegovih . . .

ČLANCI I STUDIJE

Prijavi se za newsletter

ç