Изабери језик:
зборник

РУСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО ДАНАС

Сажетак

„Антологија политичких текстова, иступања и интервјуа” је поднаслов књиге српског дипломате, научног радника и књижевника Владимира Кршљанина.

Ова панорама руског политичког мејнстрима садржи текстове најпознатијих руских политичара, научника и новинара патриотског усмерења, настале у последње три године, које је Кршљанин одабрао и превео, а неке и пропратио коментарима. У зборнику је укупно 30 текстова 25 аутора, од којих су нашој јавности најпознатији: В. Путин, С. Бабурин, Г. Зјуганов, С. Глазјев, А. Дугин, В. Сурков, И. Панарин, Н. Нарочњицка, Н. Патрушев, Ј. Гускова, С. Караганов.

У књизи се разматрају и најактуелније међународне и најзначајније руске политичке, али и економске и духовне теме. По ширини захвата, овакве књиге су ретке у свету, али и у самој Русији, иако свуда расте интересовање за политичку димензију савремене Русије.

Рецензенти и писци поговора, Живојин Ђурић и Марко Пејковић, констатовали су да је Кршљанин је одабрао текстове у складу са угаоним каменом руске идеје као доминантно духовне категорије. Према мишљењу Ђурића и Пејковића, заједничка одлика свих текстова ове књиге је да духовно има примат над материјалним, да је Православље главна духовна одлика историјске Русије и да свет не сме да буде униполаран.

Књига је заједничко издање Института за политичке студије и компаније „Информатика” из Београда и Међународне словенске академије наука, образовања, уметности и културе из Москве.

зборник РУСКА ПОЛИТИЧКА МИСАО ДАНАС

Форма за наручивање

    [button "NARUČI"]