Изабери језик:
монографија

ПОХАРА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Сажетак

Драги наши читаоци,

Пред Вама је књига “Похара српског језика” у којој су сабрани ауторови записи о страдању српскога језика и ћирилице. Двоструки добитник награде “Павле Ивић”, говори о распродаји српског језика по службеној дужности и уџбеничкој порнографији. Шта под тим појмовима аутор ове монографије подразумева?

Модерни српски језик утемељен је напором Вука Караџића током друге деценије 19. века. Сва настојања да се уништи српски етнички простор и српски етнички корпус почињала су од деструкције српског језика и његовог писма.

У нашем друштву могу се лако у политичкој, научној и културној хијерархији добити највиша знања и почасти и када се лоше говори и пише. Зашто се онда мучити око језика ако и без тога можете бити министар и академик. Широм земље свакодневно се у великим тиражима штампају и продају (по високим ценама) неписмене књиге. Те књиге лако код нас нађу и рецензенте и издаваче.

У кризи је систем наших друштвених и културних вредности. Јасно је да у условима наглашене, веома разгранате субкултуре, где стрип и забавни романи, лоши филмови (насиља, страве и ужаса) односе превагу код читалаца и публике над ремек-делима литературе и кинематографије, ни језик нема шта да-тражи.

Како се ругати ћирилици?

Ћирилица некад и да ли више икад?

Kако разорити науку?

У несвакидашњем и оригиналном издању Института за политичке студије, прожетом на 265 страна прочитајте да ли се данас води битка за ћирилицу или битка с ветрењачама.

монографија ПОХАРА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Форма за наручивање

    [button "NARUČI"]