1/2019
PERIODIKA

LIČNOST U IZGRADNJI BEZBEDNOSTI DRUŠTVA

Ovaj rad je pokušaj autora da ukaže na značaj stvaranja ličnosti, koja će u funkciji izgradnje bezbednosti društva dati značajan doprinos ukupnom kvalitetu života građana u društvu. Ličnost poseduje moć i sposobnost da donese pravilnu procenu kako se izgrađuje savremeno, slobodno i bezbedno . . .

1/2019
PERIODIKA

„FIŠING“ ‒ IZAZOV U ZAŠTITI BEZBEDNOSTI PODATAKA KORISNIKA INTERNETA

Cilj istraživanja u radu je analiza jednog od oblika visokotehnološkog kriminala, koji nosi naziv fišing („pecanje“). Istraživanjem je utvrđeno da je broj fišing prevara širom sveta u porastu iz godine u godinu, sa velikim štetama. Oblici i načini izvršenja ovog vida prevare evoluirali . . .

1/2019
PERIODIKA

REVISIONISM AND NEW CONFLICTS: NEGATION OF THE POSSIBILITY OF WAR

This paper aims to prove how revisionism of the traditional just war theory introduces a new generation of war. These new revisionist wars are actually theoretical and propaganda wars against the possibility of war and thus sovereignty of states. They criminalize the conflict, transforming it into global . . .

1/2019
PERIODIKA

POSTUPAK ZAKLJUČIVANJA UGOVORA MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA

Postupak zaključivanja ugovora u kojima isključivo ili zajedno sa državama učestvuju međunarodne organizacije regulisan je u osnovi istim pravilima koja važe za ugovore između država. U Bečkoj konvenciji o pravu ugovora međunarodnih organizacija od 1986. godine sadržana su samo neka posebna . . .


ç